Investeer mee in een boerderij waar we samen werken aan een gezonde toekomst.

‘t Sierveld is een prachtige boerderij met 15 hectare grond, gelegen in het Limburgse heuvelland. We verbouwen er groente en fruit, in harmonie met de natuur. De oogst zetten we lokaal af via groentepakketten en we betrekken de buurt bij de boerderij. We werken op volledig regeneratieve wijze. Dat betekent dat de bodem weer gezond wordt en de natuur kan opbloeien.

De komende jaren zal hier een divers landschap verschijnen, met allerlei eetbare gewassen in onder meer een tuinderij, een boomgaard en agro-forestry systemen. Er komen ook gelegenheden voor bezoekers om mee te genieten van de oogst en het landschap.

Mede-eigenaar

Wil jij onderdeel worden van deze prachtige boerderij? Dat kan door mee te investeren. Je wordt dan mede-eigenaar van deze plek en helpt ons om de boerderij verder te ontwikkelen. Hiernaast kan je certificaten voor ‘t Sierveld kopen. Op deze pagina vind je dan ook het businessplan en andere informatie.

Hoe het werkt

Het belangrijkste rendement van je investering zie je natuurlijk terug op de boerderij. Er ontstaat hier een prachtig regeneratief landschap, met veel natuur en biodiversiteit, lokaal en gezond eten. En natuurlijk ben je altijd welkom voor een fijn bezoek.

Van je inleg is het grootste gedeelte waardevast; dit gaat naar de grond en gebouwen. Deze ‘grondwaarde’ kan je vanaf 2 jaar na inleg terugvragen. Op dit deel kun je een inflatiecorrectie ontvangen. Het overige gedeelte gaat naar het boerenbedrijf. Zolang je lid bent, deel je mee in de winst.

Gemeenschappelijk eigendom

‘t Sierveld is een coöperatie. Ons uiteindelijke doel is dat de gemeenschap volledig eigenaar is van de boerderij. Doordat mensen mee-investeren kunnen we de boerderij verder ontwikkelen en komen we op eigen benen te staan.

We betalen het bedrag terug dat Stichting Lenteland heeft voorgefinancierd. Stichting Lenteland gebruikt de vrijgekomen gelden om weer een volgende boerderij te ontwikkelen.

Een Lenteland boerderij

‘t Sierveld is een Lenteland boerderij. Lenteland boerderijen zijn kleinschalig multifunctionele bedrijven waar we voedsel verbouwen zonder kunstmest, pesticiden en met zo min mogelijk zware machines. Er kunnen ook andere bedrijfstakken zijn, zoals B&B, horeca, educatie, zorg of een winkel.

Lenteland koopt de grond en de boerderijen en maakt deze beschikbaar voor ‘toekomstboeren’. De boeren wonen op het erf. Ze produceren er gezond en lokaal eten en creëren een fijne plek voor de omgeving. Tegelijkertijd wordt de bodem weer gezond gemaakt en groeit de biodiversiteit op de plek.

Bekijk het filmpje hiernaast als je meer wilt weten over de werkwijze van Lenteland en check de website www.lente.land