Investeer

in een boerderij waar we samen werken aan een gezonde toekomst. 

Op ‘t Sierveld verbouwen we groente en fruit in harmonie met de natuur, volledig op regeneratieve wijze. De oogst wordt lokaal afgezet in de vorm van groentepakketten en de buurt wordt betrokken bij de boerderij. Ook jij kunt hier onderdeel van worden. Door mede-eigenaar van de boerderij te worden, maak je deze vorm van landbouw mogelijk én investeer je in de toekomstige generaties. Zo bouwen we allemaal samen aan een boerderij van de toekomst.

Want als we zorgen voor de bodem, zorgt de bodem voor ons

Ik wil investeren

Hoe werkt het?

Als je investeert word je mede-eigenaar van deze plek. Het grootste gedeelte van je inleg is waardevast; dit gaat naar de grond en gebouwen. Deze ‘grondwaarde’ kan je vanaf 2 jaar na inleg terugvragen. Op dit deel kun je een inflatiecorrectie ontvangen. Het overige gedeelte gaat naar het boerenbedrijf. Zolang je lid bent, deel je mee in de winst.

Het belangrijkste rendement van je investering zie je natuurlijk terug op de boerderij. Er ontstaat hier een prachtig regeneratief landschap, met veel natuur en biodiversiteit, lokaal en gezond eten. En natuurlijk ben je altijd welkom voor een fijn bezoek.

Ik wil investeren

Als je investeert, word je lid en certificaathouder van 't Sierveld. 't Sierveld is een coöperatie. Investeren kan groots en klein (vanaf 500 euro). Gronddeel: Het grootste gedeelte van je investering gebruiken we voor de financiering van grond en gebouwen. Omdat de waarde van dit deel stabiel is, kan je dit gedeelte ook relatief eenvoudig terugkrijgen als je in de toekomst uit de coöperatie wil stappen. Op dit deel kan je inflatiecorrectie ontvangen. Zo zorgen we dat je gecompenseerd wordt voor de waardevermindering van jouw inleg, maar speculatieve motieven niet de overhand kunnen krijgen. Exploitatiedeel: Een kleiner deel van je investering gebruiken we voor de opstart en exploitatie van de boerderij. Dit gedeelte is niet waardevast, maar kan wel rendement opleveren. Het is dus risicokapitaal en geeft winstrecht. Houd de eerste jaren wel rekening met een opstarttijd, totdat de coöperatie een positief resultaat behaalt. Je kunt dit deel niet direct terugvragen als je uit de coöperatie wil stappen, maar als de coöperatie geheel met eigen vermogen gefinancierd is en er treden nieuwe leden toe, dan kan ook dit deel terugbetaald worden. Voor de administratie van jouw investering maken we gebruik van Landdelen. Via Landdelen kan je na het kopen van de certificaten je deelneming(en) inzien en je gegevens wijzigen. Boven aan deze website kan je overgaan tot investeren.